İzmir'in en popüler saç ekim merkezi.

   +90 (537) 549 5035 İzmir/İstanbul, Türkiye

AnasayfaSaç Ekiminden Sonra Dikkat Edilmesi GerekenlerSaç EkimSaç Ekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç Ekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yoğun yaşam tarzları sıklıkla saç dökülmesine yol açar ve saçları geri kazanmak için saç ekimi işlemleri gerekli olabilir. Saç ekiminden sonra, özellikle günümüzün yoğun yaşam tarzında, optimum iyileşme ve başarılı greftleme için belirli önlem önlemlerini takip etmek çok önemlidir.

Saç Ekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Nakledilen bölgeyi koruyu

Saç ekimlerinden sonra enfeksiyonları önlemek için uygun koruma önlemlerinin alınması gerekir. En az birkaç hafta boyunca bu bölgeye elle dokunulmamalı, sıkı şapkalar, kasklar veya ekim yapılan bölgeye sürtünebilecek herhangi bir şey kullanılmamalıdır. Şapka takılacaksa bol olmalı ve greftlerle temas etmemelidir. Başınızı 45 derecelik bir açıyla yükselterek ve yastıklar kullanarak uyumak ödemi azaltmaya ve greftlerle teması önlemeye yardımcı olabilir. Bölgeyi hafif bir şampuanla nazikçe temizleyin ve birkaç hafta boyunca doğrudan güneş ışığından kaçının. Açık havada gölge için bol bir şapka veya şemsiye kullanın. Doktorunuz onaylayana kadar saç ürünleri kullanmaktan kaçının. Ekim yapılan bölgede artan kızarıklık, şişlik, ağrı veya akıntı gibi enfeksiyon belirtileri olup olmadığını kontrol edin ve derhal doktorunuzla iletişime geçin.

Fiziksel aktivitelerden kaçının

Saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenlerden biri fiziksel aktivitelerdir. Saç ekiminden sonra, 7-10 gün boyunca yoğun egzersizlerden kaçınmak, yürüyüş gibi hafif egzersizlere kademeli olarak geri dönmek ve daha yoğun egzersizlere başlamadan önce doktorunuza danışmak çok önemlidir. Serin kalın ve aşırı terlemeye neden olan aktivitelerden kaçının.

 Baş hasarını önlemek için futbol, ​​basketbol veya boks gibi fiziksel temaslı sporlardan en az bir ay kaçının. Zararlı kimyasallardan ve tuzlu sudan kaçınmak için en az iki hafta boyunca havuzlarda, jakuzilerde, okyanuslarda veya su kütlelerinde yüzmeyin.

Saç ekim işleminden sonra yüzme bonesi takın ve en az bir hafta boyunca ağır kaldırmaktan, sık sık eğilmekten ve yorucu ev işlerinden kaçının. İlk birkaç hafta boyunca, başınızın kalbinizden daha aşağıda olduğu ters yoga pozlarından veya pozisyonlardan kaçının. Hasarı önlemek için en az iki hafta boyunca saunalardan, buhar odalarından ve sıcak duşlardan uzak durun. Arabalara binerken ve inerken, kapılardan geçerken veya eşya taşırken dikkatli olun. Herhangi bir rahatsızlık veya şişkinlik varsa derhal doktorunuza bildirin.

Güneş ışınlarından uzak durun

Saç ekim işleminden sonra, greftlerin hasar görmesini ve yavaş iyileşmeyi önlemek için ekim yapılan bölgeyi 2-3 hafta boyunca doğrudan güneş ışığından uzak tutmak çok önemlidir. Bol bir şapka takın ve gerekirse yüksek SPF’li bir güneş kremi uygulayın. Gölge yerlerde kalın ve günün en sıcak saatlerinden kaçının.

Geniş kenarlı şapkalar ve hafif gömlekler gibi koruyucu giysiler giyin. Saç derisini güneşe kademeli olarak maruz bırakın, güneş yanığı veya tahriş belirtileri olup olmadığını kontrol edin. Cildi ve saç derisini nemli tutmak için bol su için. Doktorunuzun güneşe maruz kalma ve koruma konusundaki önerilerine uyun. Uygun iyileşmeyi sağlamak ve ortaya çıkan sorunları ele almak için takip randevularına katılın.

 Bu kurallara uyarak saç derinizi zararlı UV ışınlarından koruyabilir ve ekilen saçlarınızın en iyi şekilde uzamasını sağlayabilirsiniz.

Beslenmenize ve sıvı alımınıza dikkat edin

Saç ekiminden sonra dikkat edilmesi gereken konulardan biri beslenmeye dikkat etmektir. Koruyucu giysiler giyerek, saç derisini kademeli olarak güneşe maruz bırakarak, güneş yanığı veya tahriş belirtilerini kontrol ederek ve bol su içerek saç derisini ve çevresindeki bölgeleri korumak esastır. Herhangi bir sorunu ele almak için takip seansları da gereklidir. Saç derisi sağlığını desteklemek için omega-3 yağ asitleri, sağlıklı yağlar, meyveler, kuruyemişler ve yeşil çay tüketin; işlenmiş gıdaları, şekerli atıştırmalıkları ve yüksek oranda işlenmiş ürünleri sınırlayın; şeker ve tuz alımını azaltın; alkolü sınırlayın. Bu yönergeler, nakledilen saçınızın mümkün olan en iyi şekilde gelişmesini sağlamaya yardımcı olabilir.

Saç ekimi sonrası bakım talimatlarına uyun

Saç ekiminden sonra dikkat edilmesi gereken konulardan biri de, enfeksiyonu önlemek, rahatsızlığı yönetmek ve bölgeyi iyileştirmek için belirli yönergelerin izlenmesi gerekir. Reçeteli antibiyotikler doktorun talimatlarına göre alınmalı ve gerektiğinde ağrı kesiciler kullanılmalıdır. İyileşmeye yardımcı olmak ve iltihabı azaltmak için topikal tedaviler veya merhemler uygulanmalıdır. Saç derisini nazik bir şampuanla yıkayın, nakledilen bölgeyi ovalamaktan veya masaj yapmaktan kaçının. Bölgeyi doğrudan su basıncı yerine bir bardakla durulayın. En az bir hafta boyunca yorucu egzersizlerden kaçının ve yavaş yavaş normal aktivitelerinize dönün. Bol su içerek susuzluğunuzu giderin, dengeli bir diyet uygulayın, birkaç gün alkolden uzak durun ve saç köklerinin iyileşmesini desteklemek için en az bir hafta veya daha uzun süre sigara içmekten kaçının.

İlk birkaç gece yastıklarla başınız yüksekte olacak şekilde uyuyun, yüzüstü veya yan yatmaktan kaçının, takip randevularına katılın, olağandışı semptomları bildirin. En az bir ay boyunca saç bakımlarından kaçının, ekim yapılan bölgede tamamen iyileşene kadar saç kurutma makinesi, maşa veya düzleştirici kullanmayın, en az bir ay boyunca doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan kaçının.  

Saç ekimi operasyonundan sonra cerrahınız tarafından önerilen özel koruyucu önlemleri takip etmek, iyileşme ve prosedürün başarısı için çok önemlidir. Bu önlemler, sorunsuz bir iyileşme sağlar ve prosedürün sonuçlarını en üst düzeye çıkararak mümkün olan en iyi sonucu almanızı garanti eder.

En iyi saç ekim merkezi araştırmanızda bu ipuçları işinize yarayacaktır. İzmir saç ekim merkezlerinden biri olan Art Hair Clinic İzmir Saç Ekim Merkezi bu kriterlerin hepsini sağlıyoruz. Bizim le görüşmek ve kendi değerlendirmenizi yapmak için iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir